Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Radna posjeta predstavnika poduzeća Fruit Security GmbH Razvojnoj agenciji Žepče

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Dana 24.2.2022.godine Razvojna agencija Žepče je održala sastanak s predstavnicima austrijskog poduzeća Fruit Security GmbH. Sastanku su prisustvovali izvršni direktor Fruit Security GmbH Rupert Matzer, agronom Christian Wolf i zastupnik za BiH Nebojša Stanišljević, ispred RAŽ-a direktorica Branka Janko, menadžerica za poljoprivredu i ruralni razvoj Marijana Zovko i projekt menadžer Jugoslav Sarajlić, te agronom Borko Međedović angažiran po projektu "centrikomNET".

Tema sastanka je bila provedba aktivnosti u sklopu projekta „centrikomNET“ i postavljanje protivgradnih mreža na demonstrativno edukativnom polju u Bistrici, te daljnja suradnja kada su u pitanju inovativna i moderna rješenja i prijenos znanja i iskustava u sektoru poljoprivrede.

Fruit Security GmbH je inovativna austrijska tvrtka specijalizirana za visoko učinkovite sustave zaštite od tuče za voćare i vinogradare, zaštite od insekata, zaštite od kiše, zaštitu usjeva, sustave za navodnjavanje, stacionarne prskalice, fertigaciju, postrojenja za miješanje gnojiva, zaštitne folije i stručno savjetovanje što ih čini neospornim brojem jedan u Europi.

Veći dio projekta „centrikomNET“ je fokusiran na uspostavu DEP-a i pratećih usluga za sektor agrobiznisa, a koje imaju za cilj razvoj i jačanje konkurentnosti ovog sektora kao i osigurati dugoročnu infrastrukturu za pružanje usluga poljoprivrednicima.

Projektom će se uspostaviti dva demonstracijsko edukativna polja, jedno u Republici Hrvatskoj (Općina Stari Jankovci) a drugo u Bosni i Hercegovini (Općina Žepče), u svrhu pružanja infrastrukturne potpore i usluga malim i srednjim poduzećima te lokalnom stanovništvu.

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Čitano 602 puta
Zadnji put promjenjen Petak, 25 Februar 2022 15:03

Twitter Feeds