Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Sve što trebate znati o organizaciji uspješnih poduzeća?!

Ocijeni
(0 glasova)
Autor  | Objavljeno u: Usluge

Na prvom mjestu je vizija.  Razlika između uspješnih i neuspješnih poduzetnika je u tome što su uspješni poduzetnici jednostavno imali veću viziju. Vizija se sastoji od vaših vrijednosti, svrhe i ciljeva. Sažmite svoju poslovnu viziju u jednu rečenicu i neka vas ona predstavlja u poslovnom svijetu i bude vaša vizit karta.

 

Na drugom je mjestu vođenje. Vođenje je djelovanje, a ne položaj. Biti uspješan vođa znači prvo voditi sebe, a zatim i druge, a vođa treba biti uzor i primjerom pokazati put. Značajke uspješnog vođe su: karakter, karizma, hrabrost, usmjerenost, slušanje, pozitivan stav, rješavanje problema, odgovornost, disciplina i spremnost na učenje.

 

Na trećem je mjestu tim. Da bi izgradio uspješan tim, vođa treba graditi odnos sa svojim ljudima, ulagati u njihov razvoj, pomoći im i poticati ih da daju svoj maksimum. Ako zaposlenici rastu znači da će i tvrtka rasti. Zadatak vođe je otkriti vrijednosti svakog člana tima i njihove vrijednosti integrirati u poslovnu viziju tvrtke.

 

Na četvrtom se mjestu nalazi prodaja. Prodaja je najvažnija poduzetnička vještina. Ništa se ne događa dok se ne ostvari prodaja. Što vam vrijedi najbolji, najkvalitetniji proizvod ili usluga ako je ne znate prodati? Prodaja je ključ za stvaranje profita. Jedino pitanje je – koliko ste dobri u prodaji? 

 

Na petom se mjestu nalazi protok novca. Upravljanje novcem je također vještina koja se uči. Biznis gotovo uvijek košta više nego što očekujete. I zbog toga planiranje novčanih tokova mora biti sastavni dio poslovnog plana. Mnoge uspješne tvrtke upadaju u krizu i odlaze u stečaj jer nisu dovoljno dobro isplanirale protok novca. 

 

Na šestom se mjestu nalaze klijenti. Morate imati jasan profil svojih idealnih klijenta. Tko kupuje vaše proizvode ili usluge i zašto to kupuju? Razmislite koju vrijednost klijent dobiva u suradnji s vama?  Klijenti/kupci su većinom spremni platiti više ako ponudite dovoljno vrijednosti za tu višu cijenu. 

 

Na sedmom su mjestu poslovni partneri. Ako birate prosječne poslovne partnere imat ćete prosječnu tvrtku. Ako želite biti uspješni i najbolji, morate uzeti izvrsne poslovne partnere najbolje u svojoj branši. 

 

Na osmom mjestu, nalaze se proizvodi i usluge. To ne znači da proizvodi i usluge nisu važni i da u njih ne treba ulagati i usavršavati ih. Baš naprotiv. Poanta je da radite na usavršavanju svih poduzetničkih vještina i znanja. Što ćete vi rasti i razvijati se kao osoba tako će rasti i vaša tvrtka. Uspješna tvrtka je uvijek odraz uspješne osobe. I tek kada budete istovremeno radili i koristili sve ove elemente povećat ćete svoj prihod i postati učinkovitiji u manje vremena.  

 

Želimo vam poslovni uspjeh! 

 

Inga Lalić, business coach i konzultantica,

Čitano 9045 puta
Više iz kategorije: « Kako do starta

Twitter Feeds