Login to your account

Username
Password *
Remember Me
Urednica

Urednica

 

Projekti EU4AGRI i EU4AGRI-Recovery objavljuju novi Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, vrijedan je 5 miliona KM.

 

Ovaj javni poziv kao i smjernice za potencijalne podnosioce prijava se isključivo odnose na mjeru podrške u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja.

Više informacija o javnom pozivu na linku: https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-u-preradjivacke-kapacitete-i-marketing-poljoprivredno-prehrambenih-proizvoda-2/

Obavještavamo sve zainteresirane da je otvoren treći ciklus za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Za razliku od prethodnih javnih poziva za uvođenje standarda i certifikaciju u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji u ovom javnom pozivu udruženja su prihvatljiv podnosilac prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla i to:

Zaštićena oznaka porijekla (ZOP),

Zaštićena oznaka geografskog porijekla (ZOGP),

Garantirano tradicionalni specijalitet (GTS)

Ukupna raspoloživa sredstva za podršku uvođenja standarda/sistema kontrole kvalitete i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji (za sve cikluse/javne pozive) iznose do 1.000.000,00 KM.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 5.000 KM do 50.000 KM i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova opisanih u točci 2.8.1. (obratiti pažnju na definiciju prihvatljivih troškova koji mogu biti financirana iz sredstava Projekta)

Potencijalni korisnici su obavezni podnijeti kompletnu prijavu u sklopu jednog ciklusa (sa svom pratećom dokumentacijom) kako bi ista bila razmatrana od strane komisije za ocjenu prijava. Prijave koje su otvorene u prošlom ciklusu a nisu kompletirane odnosno podnesene, neće se ocjenjivati od strane komisije za ocjenjivanje, niti ih podnosilac prijave može nadopuniti i podnijeti u narednom ciklusu.

Kroz ovaj javni poziv Evropska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili izvrše certifikaciju svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa. Cilj ovog javnog poziva je jačanje poljoprivredno-prehrambene industrije, unapređenja kvalitete, higijene, sljedivosti i sigurnosti hrane, povećanja konkurentnosti i olakšavanja pristupa tržištima.

Tko se može prijaviti na ovaj javni poziv?

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti:

mikro, mala i srednja poduzeća i koja se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu,

obrti/poduzetnici i zadruge koje bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu,

udruženja koja okupljaju isključivo proizvođače/prerađivače poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu. (Udruženja su prihvatljiv podnosilac prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla (ZOP, ZOGP,GTS)).

Za podršku uvođenju standarda i certifikaciju u poljoprivredno-prehrambenu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se isključivo odnose na uvođenje standarda i certifikaciju za procese i/ili proizvode koji su namijenjeni ljudskoj prehrani.

Način podnošenja prijava

Prijava se podnosi putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba Instrukcije za korištenje online platforme možete pronaći na: https://javnipoziv.undp.ba

Krajnji rok za podnošenje prijava

Prijave se mogu podnijeti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba od 07. prosinca 2022. godine dok je krajnji rok 30. prosinac 2022. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili email) se neće uzeti u razmatranje.

Korak 1: Kako se prijaviti na javni poziv?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv

Prilog 1 – Obrazac za prijavu

Prilog 2 – Budžet projekta

Prilog 3 – Pismo namjere o sufinanciranju

Prilog 4 – UN globalni principi

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu postaviti putem online platforme javnipoziv.undp.ba u periodu od 07.12 do 23.12.2022. godine do 15.00 sati.

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA 

„DANI MALINE I MEDA ŽEPČE 2022.“

 

Razvojna agencija Žepče uz pokroviteljstvo Općine Žepče organizira 6.Sajamsku poljoprivrednu manifestaciju „Dani maline i meda Žepče 2022“.

Sajamska manifestacija će se održati u petak, 15.7.2022. god. na Gradskoj tržnici Žepče. Na sajmu će se okupiti izlagači iz cijele BiH. Izlagačima koju su zainteresirani da svoje proizvode izlažu dva dana, data je mogućnost da svoje proizvode izlažu i u subotu 16.07.2022.g. u sklopu pijačnog dana na Gradskoj tržnici  Žepče.

Ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete na sajamskoj manifestaciji kao izlagači, te predstavite vaše proizvode i proširite mrežu vaših suradnika i kupaca.

Odluka organizatora je da se kotizacija za učešće na sajmu ove godine naplaćuje u iznosu od 20 KM. Naplata kotizacije će se vršiti na dan sajma.

Za sve izlagače će biti osiguran besplatan parking, izložbeni štandovi za izlaganje, hrana i osvježenje, kao i brojne nagrade i iznenađenja koje pripremamo za sve izlagače i posjetitelje. 

Molimo da svoj interes za izlaganje na sajmu iskažete putem prijavnog obrasca koji se nalazi OVDJE.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e mail-a na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 032 880 273, 032 889 022.

Rok za prijavu je srijeda 07.07.2022.godine. Broj mjesta je ograničen!

Kontakt osobe: Marijana Zovko i Gabrijela Nedić

Važna napomena: Na sajmu nije dozvoljen nastup preprodavačima. Izlagati se mogu samo vlastiti proizvodi. 

 

U prošloj godini, tijekom perioda travnja do prosinca 2021. godine, Razvojna agencija Žepče provodila je aktivnosti u okviru dva projekta koji su podržani od strane USAID/WHAM projekta.

Stranica 1 od 114

Twitter Feeds