Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Završetak sanacije putne infrastrukture u naselju Brižđe u Željeznom Polju Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Dana 09.09.2019.godine obilježen je završetak sanacije putne infrastrukture u naselju Brižđe u Željeznom Polju, čiji su radovi realizirani u sklopu projekta „safEarth“ - „Upravljanje rizikom korištenja zemljišta izradom karata podložnosti na klizanje“.

Projekt na području općine Žepče provodi Razvojna agencija Žepče u suradnji s partnerima, Hrvatski geološki institut iz Zagreba, JU Zavod za geološka istraživanja iz Podgorice i Rudarsko Geološko Građevinski Fakultet iz Tuzle. 

Projekt „safEarth“ je odobren za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.–2020. 

Radovi na sanaciji putne infrastrukture su se odvijali na lokaciji Brižđe u MZ Željezno Polje, a obuhvatili su  zemljane radove, ugradnja drenažnih cijevi, ugradnju PEHD korugiranih cijevi, izrada ulivne šahte, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje puta na lokacijama na kojima su vršeni radovi.

Ugovor sa izvođačem radova „HAJDIĆ“ doo iz Maglaja je potpisan 19.08.2019.godine.

Glavni cilj projekta je u suradnji s partnerima zajedno raditi na rješavanju pitanja klizišta u regiji. Pored sanacije putne infrastrukture konkretnu korist od ovoga projekta Općina će imati kroz izradu zemljopisnih karti osjetljivosti (LSM) na klizišta, a koje će imati praktičnu primjenu informiranja lokalnoj upravi i građanima za prostorno planiranje, zaštitu ljudi i imovine, planiranje velikih ulaganja i investicija te kroz nabavku specijalne opreme koja će služiti za prikupljanje podataka i praćenje stanja klizišta na terenu.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupan proračun projekta na razini svih projektnih partnera  je 974.695,50 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.

RAŽ Press

Branka Janko, direktorica

Marijana Zovko – koordinator projekta „safEarth“

T: (+387) 32 880 273

M:(+387) 63 693 860

E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

W: www.razepce.com

Čitano 1354 puta
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 28 Oktobar 2019 14:35

Twitter Feeds