Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Održana druga radionica za uzgoj krastavaca kornišona u sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu“ Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Razvojna agencija Žepče nastavlja s provedbom edukacija za nezaposlene žene u sklopu projekta “Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu”. 

U petak, 19.04.2013.godine održana je druga edukacija za uzgoj krastavaca kornišona pod nazivom „Agrotehničke mjere i sortiment za proizvodnju industrijskog krastavca - kornišona“. Edukacija je održana u Sali OV Žepče, Dom kulture Žepče. Na edukaciji je prisustvovalo 15 korisnica projekta i desetak članova njihovih obitelji  koji su iskazali interes da slušaju predavanje na ovu temu. Predavač na edukaciji je bio g. Nihad Grcić, dip.ing.agr.  iz Tuzle. 

Na edukaciji je pored direktorice Razvojne agencije Žepče, Branke Janko i koordinatorice projekta Marijane Zovko, prisustvovao Nasir Nalić, predstavnik Holandske organizacije za razvoj – SNV , koji je koordinator programa Lokaliziranje gendera u Federaciji BiH, u sklopu kojeg se provodi ovaj projekt.

Program „Lokaliziranje gendera u Federaciji BiH“ podržava aktivnosti koje omogućavaju političko i ekonomsko osnaživanje žena, prije svega kroz podršku projektima zapošljavanja i samozapošljavanja žena.

Polaznice edukacija su izjavile da su vrlo zadovoljne predavačem i cjelokupnom organizacijom edukacije, te kako je pokretanje poljoprivredne proizvodnje, u ovom slučaju uzgoj krastavaca kornišona, na njihovim posjedima, odličana prilika da se samozaposle i osiguraju prihode za svoje obitelji.

 

Program Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH), uz finansijsku podršku UN WOMEN, zajednički implementiraju Gender Centar Federacije Bosne i Hercegovine i Holandska organizacija za razvoj (SNV). 

Iznesena mišljenja i stavovi ne odražavaju nužno mišljenja i stavove Programa Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH) ili partnera na implementaciji programa. 

www.http://localizing-gender.ba/

 

Čitano 4901 puta

Twitter Feeds