Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Započela obuka žena za rad na računaru u sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu“ Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Razvojna agencija Žepče je u suradnji s Osnovnom školom „Žepče“, otpočela obuku žena iz mjesnih zajednica općine Žepče za rad na računaru. Obuka se provodi u sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu“, koji se provodi u okviru programa „ Lokaliziranje gendera u Federaciji BiH, uz financijsku podršku UN WOMEN, a kojeg zajednički implementiraju Gender Centar Federacije BiH i Nizozemska organizacija za razvoj (SNV). 

Prva obuka je održana 23.04.2013.godine u kabinetu informatike u OŠ „Žepče“. Na radionici je sudjelovalo 12 žena iz 11 mjesnih zajednica općine Žepče. Obuka ima za cilj osnažiti žene iz mjesnih zajednica kroz podizanje nivoa informatičkog znanja i vještina kako bi se povećala njihova uključenost u različite sfere društvenog života općine Žepče i njihov aktivan angažman u radu mjesnih zajednica općine Žepče. Žene će na radionicama usvojiti osnovna znanja za samostalno korištenje računara, steći samopouzdanje i motivaciju za daljnji rad. 

Projektom je predviđeno da polaznice prođu obuku koja će trajati ₊35 sati,  koja uključuje teoretski i praktični dio. Obuku će voditi stručno osoblje Osnovne škole „Žepče“, prof.informatike. Organizatori edukacije u suradnji s osnovnom školom će osigurati radne materijale za sve polaznice, a po njenom završetku, polaznice koje redovno budu pohađale obuku, će dobiti  certifikat o završenoj osnovnoj informatičkoj obuci. Obuka će se održavati tri puta tjedno u periodu od 23.04. – 04.06.2013.godine.

 

Program Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH), uz finansijsku podršku UN WOMEN, zajednički implementiraju Gender Centar Federacije Bosne i Hercegovine i Holandska organizacija za razvoj (SNV). 

Iznesena mišljenja i stavovi ne odražavaju nužno mišljenja i stavove Programa Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH) ili partnera na implementaciji programa. 

www.http://localizing-gender.ba/

 

 

Čitano 2422 puta
Zadnji put promjenjen Četvrtak, 25 April 2013 08:46

Twitter Feeds