Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Razvojna agencija Žepče organizira Info dan Javnog poziva za učešće u IFAD Projektu razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede koji je objavio Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Razvojna agencija Žepče je u petak 19.11.2021. godine u Sali OV Žepče organizirala Info dan o aktualnom javnom pozivu Federalnog Ministarstva Raseljenih Osoba „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2022 – 2023.godina“ za područje entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina (BiH) je sa Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila kreditni Sporazum o financiranju Projekt razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (Rural Enterprises and Agricultural Development Project (READP).

Sajam SmAgTech EXPO su zajednički organizirale visokoobrazovne institucije, tehnološki parkovi i poduzeća iz regije, a financiran je sredstvima Europske unije kroz projekt Vitalizing ICT Relevance in Agricultural Learning (VIRAL) iz Erasmus + programa, u periodu od 16.-17.11.2021.godine.

Pozivamo Vas na Info dan predstavljanja Javnog natječaja za  podnošenje prijava za program pomoći održivog povratka „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2022 – 2023.godina“ za područje entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, od strane Federalnog Ministarstvo Raseljenih Osoba i Izbjeglica.

U okviru provedenih aktivnosti na projektu „RAŽ za Radno Aktivne Žene“ koji je podržan od strane Gender centra Federacije BiH iz proračuna projekta „Gender odgovorno budžetiranje u kontekstu reforme budžetskih procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine“, Razvojna agencija Žepče je u ponedjeljak 15.11.2021., organizirala posjete ustanovama koje skrbe za djecu s posebnim potrebama kao i za osobe koje su stanju socijalne potrebe, kako bi im uručila donacije u prehrambenim paketima koje su pripremile žene članice udruženja žena koje su bile uključene u realizaciju projekta u općinama Žepče i Zavidovići.

U Rezidenciji Francuskog veleposlanstva u Sarajevu održano je druženje povodom događaja koji su realizirali Francusko veleposlanstvo i Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, pod nazivom “Raznolikost poduzetništva žena u BiH”.

S ciljem izrade preporuka za poboljšanje situacije u ostvarivanju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, Savez općina i gradova Federacije BiH i Savez opština i gradova Republike Srpske, 13. i 14. rujna/septembra 2021. organizirali su dvodnevni radni sastanak sa predstavnicama/ima jedinica lokalnih samouprava.

Stranica 1 od 68

Twitter Feeds