Login to your account

Username
Password *
Remember Me

POZIV NA EDUKACIJU IZ MLJEKARSTVA Istaknuto

Ocijeni
(4 glasova)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Američka ambasada u Sarajevu odobrila je financiranje projekta „Got cheese?“ (Imaš li sira), kojeg provodi Udruženje „Spori turizam“ Žepče, a koji je financiran sklopu programa „Women's Empowerment“ u BiH.

Implementacija projekta je započela 01.06.2013.god i traje 10 mjeseci. Cilj projekta je doprinijeti ekonomskoj neovisnosti i socijalnoj uključenosti žena na teritoriji općine Žepče, te povećati stupanj ekonomske osnaženosti žena u ruralnim područjima općine Žepče kroz unaprjeđenje i promociju proizvodnje autohtonih domaćih sireva.

Provedbom projektnih aktivnosti, nastojati će se pomoći zainteresiranim, ekonomski ugroženim ženama u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave proizvodnjom mlijeka i preradom mlijeka u sireve, da povećaju svoje prihode i konkurentnosti na tržištu. Postići će se prepoznatljivost proizvoda na širem nacionalnom tržištu, te će to utjecati na bolju turističku promociju općine Žepče.

Očuvanjem tradicionalne proizvodnje sira na području općine Žepče i promocijom žepačkog sira, te uvrštenjem u gastro turističku ponudu općine Žepče i Bosne i Hercegovine, stvoriti će se uvjeti za brendiranje i zaštitu autohtonih sireva, što će osigurati održivo tržište sa tendencijom porasta potražnje. 

U sklopu projekta organizira se edukacija iz mljekarstva koja će se održati u periodu od 05.-08.11.2013.god., a u sklopu četverodnevne edukacije obraditi će se slijedeće teme: 

1.Temeljni zahtjevi za preradu mlijeka na gospodarstvu

2.Važnost kvalitete mlijeka u proizvodnji autohtonih sireva (sir - od štale do stola)

3.Temperaturni režimi u proizvodnji sira

4.Najčešće greške u proizvodnji sira na malim gospodarstvima - osobna iskustva. 

Edukacija će se održavati svaki dan u terminu od 11:00 - 12:30 i 13:30 - 15:00 sati.

Predavač na edukaciji će biti prof.dr.sc. Samir Kalit, izvanredni profesor sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je diplomirao na „Preradi mlijeka na OPG-u“, „Mlijeku i mliječnim proizvodima“ i doktorirao na „Istraživanjima u mljekarskoj znanosti“, i jedan je od vodećih eksperata u ovoj oblasti.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na prisustvovanje ovoj edukaciji na kont tel: 032 880 273. Rok za prijavu je 01.11.2013.god. Broj prijava je ograničen.

 

Stručnu pomoć u implementaciji projekta pruža Razvojna agencija Žepče, čiji je tim sudjelovao u samom procesu izrade projektnog prijedloga. 

PRESS SLUŽBA U“ST“

Čitano 1513 puta
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 28 Oktobar 2013 08:53

Twitter Feeds