Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ODRŽAN PRVI GOSPODARSKI FORUM OPĆINE ŽEPČE Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Prvi Gospodarski forum općine Žepče pod nazivom „Investicijske mogućnosti općine Žepče-Prednosti poslovanja u malim lokalnim zajednicama“ održan je u  četvrtak, 10. listopada/oktobra 2013. godine s početkom u 11,00 sati u motelu „California“ Lug-Brankovići, Žepče. Organizator je Općina Žepče, a suorganizator Razvojna agencija Žepče. Grad partner je Osijek.

Na Gospodarskom forumu su predstavljene mogućnosti i prednosti poslovanja u općini Žepče i primjeri dobre prakse iz gradova Osijek i Beli Manastir. Bila je to prilika za međusobno povezivanje tvrtki iz općine Žepče i tvrtki sa područja Osječko-baranjske županije.

Prvom Gospodarskom forumu u Žepču odazvali su se brojni gosti: predstavnik Vijeća ministara BiH Mate Bandur, novoizabrani veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vecchio, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Anto Đapić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, Nina Pobrić iz Državne agencije za promociju stranih investicija u BIH- FIPA,  predstavnici GIZ-a Njemačkog društva za međunarodnu suradnju, brojni gosti i predstavnici Gradova Osijek i Beli Manastir, vijećnici OV Žepče, predstavnici političkih stranaka, javnih ustanova, predstavnici općina Doboj-Jug, Tešanj, Orašje i Usora, brojni žepački poduzetnici, te predstavnici medija. Na početku je sve nazočne pozdravio i dobrodošlicu poželio Općinski načelnik Mato Zovko.Goste je upoznao s poviješću općine Žepče, ali i ciljevima ovog foruma. 

U plenarnom dijelu ovog Gospodarskog forum gosti su imali priliku pogledati i film o općini Žepče. Poslovne zone općine Žepče, kao i perspektive i i ulaganja, te prirodna bogatstva Žepča predstavio je Namik Malićbegović iz Službe za gospodarstvo i financije Općine Žepče. Potom se ispred RAŽ obratila direktorica Branka Janko koja je predstavila poslovanje u MSP općine Žepče, kao i projekte koje oni realiziraju. UPIP općine Žepče predstavila je projekt menadžerica Tea Samardžić- Memčić, a Ašir Mehić predstavio je privrednike Udruženja privrednik  Motrix Žepče. 

Ispred Agencije za promociju stranih ulaganja u BIH, gospođa Nina Pobrić, voditeljica odjela  za promociju ulaganja predstavila je   “Investicijske potencijale BiH i mogućnosti suradnje FIPA-e i lokalnih zajednica“, a Nedim Sinanović, viši suradnik u programu ProLocal, ispred Njemačkog društva za međunarodnu suradnju – GIZ  izlagao je na temu „Program ProLocal i suradnja s općinom Žepče“ Primjeri dobre prakse grada Osijeka: Poslovnu zona Nemetin predstavila je Vlatka Kalafatić, viša suradnica– specijalist u Upravnom odjelu za gospodarstvo grada Osijeka,  „BIOS – Poduzetnički Centar Osijek“  - predstavile su  koordinatorice projekata Jelena Iljkov Simonić i Ivana Horvat. Primjere dobre prakse grada Beli Manastir  prezentirao je  zamjenik gradonačelnika, gospodin Zoran Kranjčec.

Nakon održanog gospodarskog foruma i svečanog ručka, druženje je dalje nastavljeno kroz obilazak žepačkih poduzeća. Delegacija se prvo uputila u poduzeće Bositex, zatim je posjetila Prograd, potom Poslovnu zonu Polja, te poduzeća Titanic i Profil Isolation. Po završetku ovog foruma, cilj je ostvaren. Na jednom mjestu, razmjena iskustava, upoznavanje, prijenos iskustava dobre prakse i ostvarenje kontakata. Prvi Gospodarski forum je realiziran je u okviru programa Dana općine Žepče. 

 

 

Čitano 1654 puta

Twitter Feeds