Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Udruženje mladih „EUREKA“ na međuetničkom kampu „Interethnic youth camp Priboj 2013” Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Razvojna agencija Žepče uključila je članove Udruženja mladih „Eureka“ Žepče u jedan zanimljiv kamp pod nazivom „Međuetnički kamp mladih Priboj 2013.“ koji se održao u Priboju u periodu od 23. do 29. rujna ove godine. Riječ je o kampu koji je organiziran u okviru projekta „Različitost na dohvat ruke-promocija interkulturalnog dijaloga, tolerancije i razumijevanja u BiH“.

Organizatori kampa su Mreža NVO BiH u sastavu NVO EKO-Leonardo iz Priboja, Zelene staze Tuzla i TOPEER iz Doboja.

„Međuetnički kamp mladih Priboj 2013.“ realiziran je u živopisnom predjelu planine Majevice. Sudionici su imali priliku uživati u čarima prirode, družiti se i raditi na tromeđi općina Lopare, Sapna i Teočak.

Ovaj kamp je organiziran kao radno-edukativno sedmodnevno međuetničko druženje mladih u cilju podizanja svijesti, osnaživanja međuetničke suradnje i tolerancije, te isticanja bogatstva različitosti. U okviru kampa održane su interaktivne edukativne i zabavne radionice.

Cilj kampa je postignut. Okupio je oko 30-ak mladih iz cijele BiH, Srbije i Turske i omogućio im da kreiraju zajednička i pozitivna životna iskustva. 

Mladi kroz neformalne grupe mogu aplicirati na mini grantove na ovom projektu pet puta po 1.000 dolara i time realizirati slične akcije za dobrobit svojih lokalnih zajednica.

Radio Žepče ugostio je članove UM „Eureka“ Žepče koji su sudjelovali na ovom kampu. Učesnici kampa su slušateljima su prenijeli svoja pozitivna iskustva.

„Na kampu je bilo odlično. Upoznali smo dosta mladih ljudi željnih zabave, smijeha i dobrog druženja. Sve pohvale domaćinima koji su nas ugostili i priredili nam lijep boravak“-kazao je Gabrijel Perković, dok je Mateo Bartulović istaknuo značaj različitih edukativnih radionica, od onih sa ekološkim temama do zanimljivih fotografskih radionica.

Preuzeto: www.radio.zepce.com

 

Čitano 1624 puta

Twitter Feeds