Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Potpisani ugovori sa šest korisnika programa „Podrška realizaciji start up ideja mladih u Općini Žepče“

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Općinski načelnik Mato Zovko potpisao je 22.04.2021. godine ugovore sa šest korisnika programa „Podrška realizaciji start up ideja mladih u Općini Žepče“ kroz koji će korisnici programa pokrenuti vlastite biznise, a u cilju smanjenja nezaposlenosti mladih na području općine Žepče.

Navedeni program je financiran od strane Općine Žepče i Švicarske Fondacije Helvetas – Moja budućnost uz koordinaciju i posredstvom Razvojne agencije Žepče.

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 30.000 KM, od čega je 15.000 KM osigurano od strane Fondacije Helvetas, dok je preostali dio grant sredstava osigurala Općina Žepče.

Ugovore o pokretanju vlastitih biznisa danas su potpisali Bulend Šačiragić, Ivan Marjanović, Anto Jozinović, Kasim Čizmić, Samra Preldžić i Benjamin Efendić, a novčana sredstva u visini od 5.000 KM, biti će im prenijeta na principu refundacije dozvoljenih troškova poslovanja obrta isključivo na transakcijske račune registriranih djelatnosti.

Tijekom današnjeg sastanka u uredu načelnika, korisnici su se zahvalili Općinskom načelniku na ukazanom povjerenju i potpori u realizaciji poslovnih planova, kao i Razvojnoj agenciji Žepče ispred koje je koordinatorica na projektu Marijana Tomić.

Inače, korisnici navedenog programa odabrani su putem Javnog poziva za dodjelu grant sredstava za „Podršku realizaciji strat up ideja mladih“ objavljenog početkom travnja, a treba napomenuti da je većina korisnika pohađala i edukativno mentorski program Start Up akademije  Žepče u organizaciji RAŽ.

Čitano 296 puta
Zadnji put promjenjen Srijeda, 28 April 2021 13:27

Twitter Feeds