Login to your account

Username
Password *
Remember Me

OBUKE NA TEMU „STANDARDIZACIJE PROIZVODNJE, UVOĐENJE STANDARDA I RECEPTURA U PROIZVODNJI PRERAĐEVINA OD VOĆE I POVRĆA" U SKLOPU PROJEKTA „RAŽ ZA RADNO AKTIVNE ŽENE"

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

U sklopu projekta „RAŽ za Radno Aktivne Žene“ u periodu od 07.-18.12.2020.godine, održan je ciklus obuka na temu „Standardizacije proizvodnje, uvođenje standarda i receptura u proizvodnji prerađevina od voće i povrća" za članice udruženja žena iz općina Žepče i Zavidovići.

Obukama su prisustvovale članice Udruženje žena „Majska ruža“ i Udruženje žena „Krivaja iskra“ iz Zavidovića, te članice „Udruženje žena Begov Han“ i „Udruge žena PRVA“ iz Žepča.

Obuku je proveo Davor Lalić mr. poljoprivrede, a obukom su obuhvaćene oblasti važnosti standardizacije proizvodnje, standardi u poljoprivredno–prehrambenoj industriji koji su najzastupljeniji u EU i U BiH, te teme zašite geografskog porijekla proizvoda.

„Pored nabavljene opreme za preradu voća i povrća, korisnicama projekta su osigurane adekvatne obuke koje će doprinijeti unapređenju proizvodnje prerađevina. Model koji smo primijenili nastavit ćemo da razvijamo i multipliciramo i na ostale sredine u okruženju jer vjerujemo da je razvoj ruralnih područja kroz jačanje udruženja žena ključan za cjelokupan ekonomski razvoj zajednice“, kazala je Gabrijela Nedić koordinatorica projekta.

Radionice su provedene u sklopu projekta „RAŽ za Radno Aktivne Žene“ kojeg implementira Razvojna agencija Žepče iz proračuna projekta „Gender odgovorno budžetiranje u kontekstu reforme budžetskih procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Čitano 219 puta
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 21 Decembar 2020 12:09

Twitter Feeds