Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Uskoro formiranje Kluba za podršku ženama poduzetnicama u Žepču

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Općina Žepče jedna je od šest općina sa kojima je Udruženje poslovnih žena potpisalo Sporazum o suradnji na provođenju zajedničkih aktivnosti u projektu „Osnažena žena za snažne zajednice” koji financira Gender centar F BiH iz sredstava FIGAP II projekta.

Sporazum su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH. Tehnički koordinator za općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče koja u okviru svojih aktivnosti godinama radi na podršci ženama poduzetnicima u osnivanju vlastitih biznisa, razvoju proizvoda i usluga i povezivanju sa drugim poduzetnicama u okruženju.

U okviru projekta održana su savjetovanja s poduzetnicama koja su imala za cilj međusobno upoznavanje i uvezivanje poduzetnica, kao i identificiranje njihovih potreba povezanih za lokalne poticaje i poslovno okruženje u kojem djeluju. Provedena je Analiza potreba i prepreka za poticanje razvoja poduzetništva žena u općinama Žepče, Zavidovići, Gračanica, Vogošća, Kiseljak, Bosanska Krupa u okviru koje su identificirane prepreke iz poslovnog okruženja u kojem posluju žene a odnose se na ograničenja u vezi sa tržištima, ponudom radne snage i pokretanjem održivih radnih mjesta kao i nedostatak sredstava za nove investicije.

Jedno od rješenja je formiranje Klubova za podršku poduzetništvu žena kao mjesta na kojem će se zajedno usvajati nova znanja i vještine, informirati, razmijeniti iskustva i pokretati inicijative od značaja za lokalnu ekonomiju i jednake mogućnosti za žene i muškarce. Od projektnih Općina se očekuje da budu podrška članicama Kluba dok će koordinacijom rada zajedno sa timovima Klubova rukovoditi Udruženje poslovnih žena u BiH.

Na ovu temu razgovarano je na posljednjoj dvodnevnoj radionici koja je organizirana u Sarajevu i gdje se razgovaralo o planovima i programima rada Klubova i o mogućim rješenjima koja će povećati broj žena u poduzetništvu i omogućiti im bolje uvjete za poslovanje. Ispred Općine Žepče sudjelovali su Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče i poduzetnica Katica Pavlović Kožul (Obrt Kaja).

Klub za podršku poduzetništvu žena u općini Žepče će usko surađivati sa Razvojnom agencijom Žepče i općinskim službama ali i drugim organizacijama i poduzećima koja su od značaja za razvoj poduzetništva kao i sa Lokalnim ekonomskim forumom općine Žepče koji je uspostavljen za provođenje javno-privatnog dijaloga za općinu Žepče.

Čitano 768 puta
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 14 Decembar 2020 11:56

Twitter Feeds