Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Održana javna rasprava o Gender akcionom planu Općine Žepče 2020. – 2024.

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

U ponedjeljak, 14.09.2020. godine, održana je javna rasprava o Gender akcionom planu Općine Žepče za period 2020. – 2024. (GAP). Prezentaciju je, ispred Razvojne agencije Žepče održala Berina Grahić – Mudželet.

Javna rasprava je otvorena 07.09.2020. godine, objavom dokumenta na web stranicama Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče te su, svi zainteresirani bili u prilici dostaviti svoje komentare i sugestije za izmjenu na predloženi nacrt.

U sklopu završne Javne rasprave, prezentirane su predložene mjere i projekti koji će činiti sastavni dio dokumenta a koji se odnose na promicanje ravnopravnosti spolova na nivou Općine Žepče u oblasti ekonomije, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite te praćenju poštivanja ravnopravnosti spolova u svim sferama života.

Inače, Gender akcioni plan općine Žepče je strateški dokument koji predstavlja skup prioritetnih mjera i projekata kojima se mogu otkloniti ili barem smanjiti problemi i nejednakosti koje su uočene u gender senzitivnoj situacionoj analizi koja čini sastavni dio GAP-a.

Gender akcioni plan Općine Žepče 2020. – 2024. donosi se shodno Zakonu o ravnopravnosti spolova BIH te Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a među kojima je i rodna ravnopravnost.

Čitano 103 puta
Zadnji put promjenjen Utorak, 22 Septembar 2020 10:47

Twitter Feeds