Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Studijska posjeta BEAR području (Tešanj – Teslić – Žepče) Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Dana 05.02.2019. godine u sklopu aktivnosti projekta “Međuopćinska suradnja Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške na razvoju instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja MOS-LER” organizirana je studijska posjeta predstavnika Prijedorske razvoje agencije PREDA, općina Kozarska Dubica, Gradiška i grada Prijedora BEAR području (Tešanj-Teslić-Žepče). Na sastanku su ispred Razvojne agencije Žepče nazočili direktorica Branka Janko i stručni suradnik Damir Mašić.

Povod ove studijske posjete je razmjena iskustava u području međuopćinske suradnje i razvoju instrumenata za privlačenje investicija, a kao primjer dobre prakse identificirano je BEAR područje. Tokom posjete gostima je prezentiran put nastanka BEAR inicijative i njen dalji razvoj u okviru projekta CO-BEAR, te rezultati koji su postignuti zahvaljujući ovoj međuopćinskoj suradnji. Nakon prezentacije gostima je predstavljen i projekt firme Koala Paintings d.o.o. “Škola brizganja plastike” koji je usmjeren na unaprjeđenje stručne osposobljenosti nezaposlenih lica i međuopćinskoj mobilnosti radnika.

Studijska posjeta je bila dio aktivnosti projekta “Međuopćinska suradnja Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške na razvoju instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja MOS-LER” koju financira  Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal.  Cilj projekta je razvoj i primjena zajedničkih politika i instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja i podrške MSP na području Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške. Ukupna vrijednost projekta je 177.257,60 KM od kojih 141.583,10 KM financira Europska unija. Projektom se promovira dobar primjer međuopćinske suradnje usmjerene na instrumente lokalnog ekonomskog razvoja, koji može biti primjenljiv i u drugim lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine.

Čitano 365 puta
Zadnji put promjenjen Petak, 08 Februar 2019 06:58

Twitter Feeds