Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Intenziviranje plasteničke proizvodnje u Općini Žepče Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Održan sastanak sa korisnicima projekta na temu otkupa

Dana 16.05.2017.godine u Sali OV Žepče održan je sastanak s korisnicima projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče”. 

Sastanku su prisustvovali Gordana Radić i Samir Softić ispred CRS-a, Branka Janko, direktorica RAŽ-a, Lucija Dunđer ispred Općine Žepče, Marijana Zovko kao koordinatorica projekta, Nihad Grcić kao sručni suradnik za proizvodnju u plastenicima, Gabrijela Perković kao agronom angažiran za praćenje proizvodnje, Željko Šumić ispred obrta „EKO-EKO-PLAST“ i 25 poljoprivrednih proizvođača korisnika projekta.

Na sastanku su predstavljene do sada realizirane aktivnosti projekta,  te plan aktivnosti za naredni period. Nihad Grcić je govorio o trenutnom stanju u proizvodnji u plastenicima te onome što očekuje proizvođače u narednom periodu do  početka otkupa.

U projekt je također uključen obrt „EKO-EKO-PLAST“ kao otkupljivač poljoprivrednih proizvoda, koji će proizvode dalje plasirati za Konzum d.o.o. s kojim ima potpisan ugovor o suradnji i otkupu proizvoda.

Projektom je uspostavljena plastenička proizvodnja na 4,5 dunuma površine kod ukupno  25 korisnika projekta. Osim nabavke plastenika projektom je osiguran certificirani sadni materijal rajčice i paprike, analiza zemljišta, te praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica i  agronoma na terenu.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

 

Čitano 2292 puta
Zadnji put promjenjen Srijeda, 17 Maj 2017 11:19

Twitter Feeds