Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Implementiran projekt „Revitalizacija uzgoja kornišona kod žena čiji su nasadi stradali u poplavama u Općini Žepče“ Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Udruženje „Spori turizam“ iz Žepča je u periodu od 01.03.- 30.04.2015.god provelo projekt  „Revitalizacija uzgoja kornišona kod žena čiji su nasadi stradali u poplavama u Općini Žepče“.

 

Projekt je financiran od strane  „Fondacije za osnaživanje žena – Fond solidarnosti u sklopu programa za podršku ženama u poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog  projekta je bio poboljšati uvjete života nezaposlenih žena ruralnih područja, stradalih u poplavama u 2014.godini. u općini Žepče kroz ekonomsko osnaživanje nezaposlenih žena revitalizacijom proizvodnje krastavaca kornišona za sezonu uzgoja u 2015.godini. Projektom je podržano 14 žena kroz nabavku sadnog i repromaterijala za uzgoj krastavaca kornišona.

Projekt će doprinijeti revitalizaciji uzgoja krastavaca kornišona, osigurati kontinuitet proizvodnje i razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Pripremni radovi na parcelama korisnica projekta su već obavljeni, a podizanje nasada kornišona će se obaviti u svibnju/maju 2015. godine. Ovom proizvodnjom se bavi 30-tak proizvođača s područja općine Žepče, a plan je da se iz godine u godinu širi i jača ova grana poljoprivredne proizvodnje koja ima dobru perspektivu razvoja, kako za područje općine Žepče tako i šire.

Pomoć u implementaciji projekta je pružila Razvojna agencija Žepče.

 Javni poziv Udruženja Spori turizam iz Žepča

Čitano 1777 puta
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 04 Maj 2015 07:14

Twitter Feeds