Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Potpisan Sporazum za osnivanje „Centra za neformalno obrazovanje“ Žepče Istaknuto

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

Udruga za održiv razvoj „UzoR“ Žepče u petak, 17. siječnja 2014. godine upriličila je   potpisivanje Sporazuma između udruga koje su zainteresirane za provedbu i realizaciju aktivnosti neformalnog obrazovanja, te jačanja aktivizma mladih na području općine Žepče.

Potpisanim Sporazumom uredit će se međusobni odnosi u okviru projekta pod nazivom „Osnivanje Centra za neformalno obrazovanje“ čiji je „UzoR“ nositelj, a koji je financijski podržan od strane British Council-a i Ambasade Velike Britanije.

“Naš glavni cilj, a ujedno i glavni pokretač svih aktivnosti koji se tiču oblasti neformalnog obrazovanja jeste uspostaviti Centar za cjeloživotno  učenje u Žepču“ kazala je u izjavi za Radio Žepče nositeljica odgovornosti projekta ispred “ UZOR“-a Maja Mandić.

„Da bi se došlo do stvaranja nečeg takvog moraju se stvoriti uvjeti i okvir, animirati zajednica te stvoriti interne kapacitete, a sve u cilju stvaranja preduvjeta za uspostavljanje centra ovakvog tipa“, dodala je Mandić.

„Trenutni fokus je na kreiranju stalnih programa edukacije koji će s jedne strane približiti koncept cjeloživotnog učenja, a samim tim i neformalnog obrazovanja.Pružit će mladima mogućnost da dopune znanje stečeno u formalnom obrazovanju, te da steknu  radne vještine koje danas traže svi sektori  bez obzira na vrstu posla i djelatnosti, jer neformalno obrazovanje definitivno pomaže mladima prilikom zapošljavanja“, kazala je na kraju Maja Mandić.

Sporazum su potpisali predstavnici: Udruge za održiv razvoj „UzoR“, UG „nfo Eduka“, UM „Eureka“, UM „Izvor“ Željezno Polje, UG Središte za mladež „Putokazi“, Udruženje „Spori turizam“ i UM „Žepačka raja-ŽAR“.

Kroz ovaj projekt, ugovorne strane će surađivati na realizaciji postavljenih ciljeva, a usmjerenih na pitanja mladih općine Žepče i aktivnosti koje su usmjerene na

promociju potreba utemeljenja Centra za neformalno obrazovanje Žepče.

Podršku u provođenju ovih aktivnosti pružiti će općina Žepče, a već su je pružili Razvojna agencija Žepče i JU Dom kulture Žepče s kojima će Konzorcij NVO-a potpisati sporazume o poslovno-tehničkoj suradnji u cilju daljnje podrške i pomoći kod jačanja kapaciteta NVO sektora u općini Žepče.

 

Čitano 1334 puta

Twitter Feeds