Printaj ovu stranu

Održan Event “Raznolikost poduzetništva žena u BiH” u Sarajevu

Ocijeni
(1 Glasaj)
Autor  | Objavljeno u: Novosti

U Rezidenciji Francuskog veleposlanstva u Sarajevu održano je druženje povodom događaja koji su realizirali Francusko veleposlanstvo i Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, pod nazivom “Raznolikost poduzetništva žena u BiH”.

Nešto manje od 200 zvanica se odazvalo i svojim dolaskom podržalo poduzetnice koje su svoje proizvode i usluge na ovaj način plasirale i direktno promovirale. Među poduzetnicama koje su se predstavile brojnim domaćim i međunarodnim predstavnicima bili su obrti „Goga prirodna kozmetika“ i „Žepački ajvar“. Pozivu na druženje se odazvala i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Održana je revija bh. brendova, domaćih dizajnera. Postavljeni štandovi, njih 20-ak, bili su puni proizvoda, sve to sa prefiksom bosanskohercegovačkog. Pored poduzetnica, prijemu su prisustvovali mnogi iz diplomatskog kora, a pored obraćanja veleposlanice Christine Toudic i Aide Zubčević, predsjednice Udruženja poslovnih žena iz BiH, prisutnima se obratio i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH te uputio riječi hvale i razumijevanja za žensko poduzetništvo. Kako u obraćanju reče veleposlanica Toudic: “Moja predhodnica je odigrala ključnu ulogu u uspostavljanju mreže za suradnju i međusobnu pomoć i ja se divim za sve koji su se uključili i nastavili tim putem.” Sreća da taj put ne nazire nikakvu slijepu ulicu.

Bit ovog događaja je opravdana, jer se promovirala raznolikost bh. poduzetništva, od prehrambenih proizvoda do nakita, kozmetike, proizvoda na biljnoj bazi, obuće, torbi, odjeće, poduzeća koja su u vlasništvu žena, Imunobalans, Faveda, Elmar, Tim Med, Čarobni svijet, Bamba, Vinski podrumi Anđelić, MH Milch Munevera, Belinda Design, FTM, Goga, Žepački ajvar, N&S…, samo su neke od firmi koje su bile dijelom večeri „Raznolikost poduzetništva žena u BiH“ u Sarajevu. 

 

 

Čitano 215 puta
Urednica

Posljednje od Urednica